Bregenzerwald
10 - 15 Juli 2017

Deze combi-reis is op maat uitgewerkt voor enerzijds de wielertoerist die zich met de racefiets of mountainbike wil uitleven op rustige wegen/beklimmingen in een minder populaire streek en anderzijds voor de wandelaar/niet-fietser die ook graag eens de top wil bereiken.                       Op bepaalde tijdstippen en plaatsen komen we samen om een bezoek te brengen aan een plaatselijke bezienswaardigheid.  

Hou je van de bergen en van een vakantie in een ongedwongen sfeer dan is deze reis zeker een aanrader.


  • 6-Daagse trip met luxe bus en fietsaanhangwagen
  • 6 begeleide fietstochten
  • Aangepast programma voor niet-fietsers
  • Excursies : Breitachklam 
  •                     Bloemeneiland Mainau 
  •                     Bregenz
  •                     Lindau
  •                     Diedamskopf , zonsondergang
  • 4 nachten verblijf in hotel Rössle**** in Au
  • 1 nacht in hotel Charlott in Eisenbach

Prijs : 830 €/pers. HP in 2-pers. kamer                     


Dag 1

Heenreis

We vertrekken 's morgens vroeg met luxe bus en fiets- aanhangwagen vanuit West-Vlaanderen en voorzien een 3-tal extra opstapplaatsen.  Met in achtneming van de nodige wettelijke rustpauzes rijden we via Luxemburg, Metz, Strassbourg en Basel naar het Oostenrijkske Au. 

De moedigen onder de fietsers kunnen het laatste deel al fietsend afleggen.   

We verblijven in het vier sterren hotel Rössle.  Dit hotel is gelegen in het plaatsje Au Im Bregenzerwald en ideal als uitvalsbasis voor fiets- en wandeltochten.  Het hotel is lid van Mountain Bike Hotels en biedt dan ook alle faciliteiten voor fietsers en hun materiaal.

De ruime kamers zijn voorzien van en-suite badkamer,  gratis WiFi, zithoek en kabel-TV.

In de wellness ruimte is er Finse sauna, infrarood sauna, Turks bad, spa, relax-ruimte etc.

Tijdens het welkomstdiner wordt de planning voor de komende dagen besproken.  


Dag 2

Furkapass

De fietsers hebben een trip voor de boeg met start en aankomst aan ons hotel; De afstand is in totaal 70km met zowel 2000 meters te stijgen als te dalen. Een lunchstop is voorzien langsheen het prachtige parkoers met panoramische uitzichten. De uitdaging vandaag is de beklimming van de Furkapass. Dit is een beklimming van 22km met een stijgingspercentage van gemiddeld 5,7 % en een max. van 14 %. Het hoogste punt ligt op 1761m. Het totale aantal hoogtemeters bedraagt 1259m. 

Vanaf het hotel vertrekt ook de wandeltocht voor de niet fietsers. We verkennen de streek zowel te voet maar het is tevens mogelijk om via de kabelbaan zich naar hogere sferen te begeven en te genieten van de prachtige omgeving. Er rest ook voldoende tijd om te genieten van de verschillende fasciliteiten van het hotel. 


Dag 3

Breitachklam en Bregenz

Voor zowel fietsers als niet ietsers staat vandaag een bezoek aan Breitachklam op het programma. Vanaf ons hotel is het 53km, meestal bergaf, tot onze bestemming. Een rustige fietstocht dus.

Eens ter plaatse kunnen de fietsen in de aanhangwagen want ook de niet-fietsers brengen we naar dit mooie natuurwonder. Breitachklam bezoeken is een echte aanrader. Wie de moeite neemt om helemaal door deze kloof te wandelen krijgt een mooi spectakel van op elkaar gestapelde stenen te zien in de rivierbedding. Eenmaal helemaal boven kan je even uitrusten bij een kop koffie, biertje of frisdrank alvorens terug te keren via een 'alpenroute' naar de bus.

Er rest nog voldoende tijd om met de fiets terug naar het hotel te rijden; Deze keer weliswaar een flink stuk bergop.


Dag 4

Diedamskopf

Vandaag blijven we terug in de nabijheid van ons hotel.  Voor iedereen is onze bestemming vandaag Diedamskopf.  

Vanuit Schoppernau start de 10km lange klim naar het op 2003 m hoog gelegen Diedamskopf en overbruggen 1255 hoogtemeters. Een pittige klim dus, maar eens boven is het zicht adembenemend. De niet-fietsers kunnen met de bus tot in Schoppernau meegaan en dan ofwel te voet wandelen tot boven ofwel met de kabelbaan naar boven gaan. 

Het diner nemen we deze avond boven in het panora- misch restaurant en koppelen dit aan het mooie spektakel van de zonsondergang en de gezellige sfeer van een live orkest.

De kabelbaan brengt ons dan weer naar Schoppernau vanwaar de bus ons naar het hotel rijdt.

Dag 5

Bloemeneiland Mainau

We verlaten Oostenrijk en ons prachtige hotel.  Het zou zonde zijn om Lindau niet te bezoeken en ook het bloemeiland Mainau mag niet op het programma ontbreken nu we hier zo dichtbij zijn.  Fietsers kunnen vandaag nog eens volop de benen testen tijdens een lange maar uiterst mooie rit naar en langsheen het Bodenmeer.

De niet-fietsers brengen we eerst nog naar Lindau om vervolgens de ferry te nemen en het Bodenmeer over te steken voor een bezoek aan het bloemeneiland Mainau.

Hier worden ook de fietsen ingeladen en kunnen de fietsers zich omkleden.  Want na ons bezoek rijden we met de bus nog tot Eisenbach en slapen we in hotel Charlot. 


Dag 6

Terugreis

Voor een laatste keer halen we de fietsen naar buiten en kunnen we deze morgen nog genieten van een korte fietstocht.  De prachtige natuur van het Zwarte Woud zal bij velen zeker de goesting om nog langer te blijven doen opwekken maar helaas moeten we huiswaarts keren.   

Deze laatste dag willen we echter niet zomaar als reisdag-in-de-bus laten voorbij gaan.   Er rest ons nog voldoende tijd voor een fietstocht en bezoek aan de hoogste waterval van Duitsland en de grootste koekoeksklok ter wereld.  

Opnieuw zorgen we voor omkleed mogelijkheden voor de fietsers.

Kort na de middag rijden we via Strassbourg over Luxemburg terug naar huis.

Aankomst terug in West-Vlaanderen voorzien rond 21 u.