Voralrberg

Datum: 12 t.e.m. 17 juni 2017


  • 6-Daagse reis
  • 6 uitgestippelde fietstochten

Uitstappen: 

  • Breitachklam 
  • Bloemeneiland Mainau
  • Bregenz
  • Lindau
  • Diedamskopf

Maximum 35 personen

Dag 1

Vertrek

Vertrek 's morgens vroeg vanuit meerdere opstapplaatsen. Met de nodige tussenstops rijden we via Luxemburg, doorheen de Moezelstreek en een deel van Het Zwarte Woud, langsheen Lindau en Brengenz naar Sporthotel Domig in het Oostenrijkske Faschina.

De moedigen onder de fietsers kunnen het laatste deel al fietsend afleggen en bij aankomst al onmiddelijk verwelkomt worden met een glaasje door de rest van de groep.

Afstand Lichtervelde > Faschina: 907km - 950km

Dag 2

Furkapass

De fietser shebben een trip voor de boeg met start en aankomst aan ons hotel; De afstand is in totaal 70km met zowel 2000 meters te stijgen als te dalen. Een lunchstop is voorzien langsheen het prachtige parcour met panoramische uitzichten. De uitdaging vandaag is de beklimming van de Furkapass. Dit is een beklimming van 22km met een stijgingspercentage van gemiddeld 5,7 % en een max. van 14 %. Het hoogste punt ligt op 1761m. Het totale aantal hoogtemeters bedraagt 1259m. 

Vanaf het hotel vertrekt ook de wandeltocht voor de niet fietsers. We verkennen de streek zowel te voet maar het is tevens mogelijk om via de kabelbaan zich naar hogere sferen te begeven en te genieten van de prachtige omgeving. Er rest ook voldoende tijd om te genieten van de verschillende fasciliteiten van het hotel. 

Bus blijft stilstaan.

Dag 3

Breitachklam en Bregenz

Voor zowel fietsers als niet ietsers staat vandaag een bezoek aan Breitachklam op het programma. Vana ons hotel is het 53km, meestal bergaf, tot onze bestemming. Een rustige fietstrip dus en zo goed als volledig bergaf.

Eens ter plaatse kunnen de fietsen in de aanhangwagen want ook de niet-fietsers brengen we naar dit mooie natuurwonder. Breitachklam bezoeken is een echte aanrader. Wie de moeite neemt om helemaal door deze kloof te wandelen krijgt een mooi spectakel van opeen gestapelde stenen te zien in de rivierbedding. Eenmaal helemaal boven kan je even uitrusten bij een kop koffie, biertje of frisdrank alvorens terug te keren via een 'alpenroute' naar de bus.

Er rets nog voldoende tijd om met de fiets terug naar het hotel te rijden; Deze keer eliswaar een link stuk bergop.

Faschina > Breitachklam > Bregenz > Faschina: 208km - 250km

Dag 4

Diedamskopf

Vandaag blijven we terug in de nabijheid van ons hotel. Met de fieters rijden we naar Diedamskopf. Vanuit Schoppernau start de 10km lange klim naar het op 2003 m hoog gelegen Diedamskopf en overbruggen 1255 hoogtemeters. Een pittige klim dus, maar eens boven is het zicht adembenemend. De niet-fietsers kunnen met de bus tot in Schoppernau meegaan en dan ofwel te voet wandelen tot boven ofwel met de kabelbaan naar boven gaan. 

Het diner nemen we deze avond boven en koppelen dit aan het mooie spectakel van de zonsondergang en de gezellige sfeer van een live orkest.

De kabelbaan brengt ons dan weer naar Schoppernau en met de bus geraken we dan weer aan ons hotel.

Dag 5

Lindau en Bloemeneiland Mainau

We verlaten Oostenrijk en ons prachtige hotel. het zou zonde zijn om Lindau niet te bezoeken en ook het bloemeiland Mainau mag niet op het programma ontbreken nu we zo dichtbij zijn. Fietsers kunnen vandaag nog eens volop de benen testen tijdens een lange maar uiterst mooie rit langsheen on der andere het Bodenmeer.

In de voormiddag bezoeken we eerst nog Lindau om na de lunch de ferry te nemen en het Bodenmeer over te steken om bloemeneiland Mainau te bezoeken.

Overnachten doen we in het hartje van Het Zwarte Woud in het gezellige familiehotel Charlotte in Eisenbach.

Dag 6

Huiswaarts via 'het Zwarte Woud'

Voor een laatste keer halen we de fietsen naar buiten en kunnen we deze morgen nog genieten van een korte fietstocht. De wondermooie natuur van het Zwarte Woud zal bij velen zeker de goesting om nog langer te blijven doen stijgen maar helaas moeten e kort na de middag huiswaarts keren. Met de bus kunnen de niet-fietsers in de voormiddag nog even mee naar het titimeer dat slechts een 15-tal km van ons hotel verwijderd is.

Kort na de middag rijden we via Strassbourg over Luxemburg terug naar huis.

Aankomst terug in West-Vlaanderen voorzien rond 20.u.